Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Έως και 10 βαθμούς πτώση στη θερμοκρασία

Iσχυρή σφήνα ύφεσης σε συνδυασμό με βαθύ βαρομετρικό χαμηλό όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, έχουν αρχίσει να κατηφορίζουν από την κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο και θα ακολουθήσουν ανατολική πορεία.

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, η σφήνα ύφεσης κατά την διάρκεια του απογεύματος σήμερα Τρίτη θα βρίσκεται στην κεντροανατολική Ευρώπη και λόγω της ανύψωσης του Αζορικού αντικλώνα στην δυτική Ευρώπη, αλλά και λόγω της κίνησης του άξονα του ανατολικότερα, η σφήνα ύφεσης θα κατηφορίσει γρήγορα νοτιοανατολικά καθώς ενισχύεται.

Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα έχει κατηφορίσει μέχρι τα Βαλκάνια, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Ακολούθως, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα συνεχίσει αρχικά την νοτιοανατολική της πορεία και έπειτα θα κινηθεί βορειοανατολικά.

invito

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από τα νοτιοανατολικότερα τμήματα του χαμηλού βαρομετρικού που θα βρίσκεται προς Βαλκάνια – Μαύρη Θάλασσα. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζεται από θερμό για την εποχή νότιο/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω αύριο Τετάρτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (3-5 βαθμούς Κελσίου περίπου).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη, 05/02/2020

Μέσα σε αυτή την περίοδο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, όπου αναμένονται τοπικές βροχές, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής να συγκεντρώνονται στο δυτικό μισό του νησιού. Οι νότιες/νοτιοδυτικές πλαγιές του Τροόδους αναμένεται να ευνοηθούν από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση, όπου και αναμένονται αξιόλογα ύψη βροχής. Την ίδια ώρα, αναμένεται πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα στα ορεινά και πιο τοπικά στα υψηλότερα ημιορεινά. Eπίσης, από την Τετάρτη το απόγευμα θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη, με κορύφωση το βράδυ της Τετάρτης με πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η σκόνη θα είναι αρκετά εμφανής στις σταγόνες βροχές που θα σημειωθούν αυτές τις ώρες.

Την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, όπου εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας (squall line) θα διασχίσουν το νησί από τα δυτικά και αναμένεται να επηρεαστούν οι πλείστες περιοχές κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ανατολικά τμήματα του νησιού θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου καθώς αυτό κινείται ανατολικότερα, ενώ την ίδια ώρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν και πάλι να επηρεάζουν κατά διαστήματα κυρίως το δυτικό μισό του νησιού. Οι προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσουν να ευνοούνται από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση. Mε το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα εκτοπιστούν ανατολικότερα και η σκόνη θα αποχωρήσει τελείως μέχρι το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και προοδευτικά, αναμένεται να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ από το απόγευμα προς βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες.

Την Παρασκευή, θα έχουμε την δημιουργία ενός δευτερεύοντος χαμηλού στα νότια παράλια της Τουρκίας, μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, το οποίο αρχικά θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις γενικευμένες βροχές κατά διαστήματα και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι και πολύ ψυχροί βορειοδυτικοί άνεμοι και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι χιονοπτώσεις προοδευτικά από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα (γύρω στα 700 μέτρα και άνω). Οι χιονοστρώσεις από τα 800-1000 μέτρα περίπου θα είναι ελαφριές ενώ πάνω από 1000 μέτρα, θα παρατηρηθούν και αξιόλογες χιονοστρώσεις. Σε περίπτωση που φαινόμενα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά το δεύτερο μισό του Σαββάτου αλλά και προς Κυριακή, κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή νιφάδες χιονιού ίσως παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού βαρομετρικού

Το σαββατοκύριακο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, και φαίνεται ότι θα καταγραφούν τουλάχιστον στις πλείστες περιοχές, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα και ενδεχομένως των τελευταίων 3ων χειμώνων.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές εάν υπάρξουν φαινόμενα, θα είναι μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι βροχές στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα είναι πιο γενικευμένες και παρατεταμένες λόγω ορογραφικής ενίσχυσης. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Κατά το δεύτερο μισό της Τετάρτης, θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ενώ κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και οι βροχές θα αρχίσουν να γενικεύονται αρχικά από τα δυτικά. Τοπικά, ενδέχεται να παρατηρηθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα αρχίσει να παρατηρείται σταδιακά χιονόπτωση ενώ από το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση από περίπου τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά, θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση αρχικά κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω ενώ προοδευτικά από το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο γύρω στα 700 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Iσχυρή σφήνα ύφεσης σε συνδυασμό με βαθύ βαρομετρικό χαμηλό όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, έχουν αρχίσει να κατηφορίζουν από την κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο και θα ακολουθήσουν ανατολική πορεία.

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, η σφήνα ύφεσης κατά την διάρκεια του απογεύματος σήμερα Τρίτη θα βρίσκεται στην κεντροανατολική Ευρώπη και λόγω της ανύψωσης του Αζορικού αντικλώνα στην δυτική Ευρώπη, αλλά και λόγω της κίνησης του άξονα του ανατολικότερα, η σφήνα ύφεσης θα κατηφορίσει γρήγορα νοτιοανατολικά καθώς ενισχύεται.

Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα έχει κατηφορίσει μέχρι τα Βαλκάνια, με επέκταση προς την κεντροανατολική Μεσόγειο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Ακολούθως, η ισχυρή σφήνα ύφεσης θα συνεχίσει αρχικά την νοτιοανατολική της πορεία και έπειτα θα κινηθεί βορειοανατολικά.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από τα νοτιοανατολικότερα τμήματα του χαμηλού βαρομετρικού που θα βρίσκεται προς Βαλκάνια – Μαύρη Θάλασσα. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζεται από θερμό για την εποχή νότιο/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω αύριο Τετάρτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (3-5 βαθμούς Κελσίου περίπου).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη, 05/02/2020

Μέσα σε αυτή την περίοδο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, όπου αναμένονται τοπικές βροχές, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής να συγκεντρώνονται στο δυτικό μισό του νησιού. Οι νότιες/νοτιοδυτικές πλαγιές του Τροόδους αναμένεται να ευνοηθούν από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση, όπου και αναμένονται αξιόλογα ύψη βροχής. Την ίδια ώρα, αναμένεται πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα στα ορεινά και πιο τοπικά στα υψηλότερα ημιορεινά. Eπίσης, από την Τετάρτη το απόγευμα θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη, με κορύφωση το βράδυ της Τετάρτης με πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η σκόνη θα είναι αρκετά εμφανής στις σταγόνες βροχές που θα σημειωθούν αυτές τις ώρες.

Την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, όπου εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες σε γραμμή λαίλαπας (squall line) θα διασχίσουν το νησί από τα δυτικά και αναμένεται να επηρεαστούν οι πλείστες περιοχές κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ανατολικά τμήματα του νησιού θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου καθώς αυτό κινείται ανατολικότερα, ενώ την ίδια ώρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν και πάλι να επηρεάζουν κατά διαστήματα κυρίως το δυτικό μισό του νησιού. Οι προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσουν να ευνοούνται από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση. Mε το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα εκτοπιστούν ανατολικότερα και η σκόνη θα αποχωρήσει τελείως μέχρι το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και προοδευτικά, αναμένεται να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ από το απόγευμα προς βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες.

Την Παρασκευή, θα έχουμε την δημιουργία ενός δευτερεύοντος χαμηλού στα νότια παράλια της Τουρκίας, μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, το οποίο αρχικά θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις γενικευμένες βροχές κατά διαστήματα και πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι και πολύ ψυχροί βορειοδυτικοί άνεμοι και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι χιονοπτώσεις προοδευτικά από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα (γύρω στα 700 μέτρα και άνω). Οι χιονοστρώσεις από τα 800-1000 μέτρα περίπου θα είναι ελαφριές ενώ πάνω από 1000 μέτρα, θα παρατηρηθούν και αξιόλογες χιονοστρώσεις. Σε περίπτωση που φαινόμενα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά το δεύτερο μισό του Σαββάτου αλλά και προς Κυριακή, κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή νιφάδες χιονιού ίσως παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού βαρομετρικού

Το σαββατοκύριακο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, και φαίνεται ότι θα καταγραφούν τουλάχιστον στις πλείστες περιοχές, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα και ενδεχομένως των τελευταίων 3ων χειμώνων.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές εάν υπάρξουν φαινόμενα, θα είναι μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι βροχές στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα είναι πιο γενικευμένες και παρατεταμένες λόγω ορογραφικής ενίσχυσης. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Κατά το δεύτερο μισό της Τετάρτης, θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ενώ κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και οι βροχές θα αρχίσουν να γενικεύονται αρχικά από τα δυτικά. Τοπικά, ενδέχεται να παρατηρηθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα αρχίσει να παρατηρείται σταδιακά χιονόπτωση ενώ από το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση από περίπου τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά θα επικρατεί πυκνή ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά, θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση αρχικά κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω ενώ προοδευτικά από το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές με υψόμετρο γύρω στα 700 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Στο κόκκινο η σκόνη σήμερα – Πότε υποχωρεί και πότε ξαναεπιστρέφει

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο σκόνης της φετινής σεζόν επηρεάζει την περιοχή μας, με τα επίπεδα της σκόνης να φτάνουν...