Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα/απόψε – Ακολουθούν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες

Bαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική αναμένεται να κινηθεί ανατολικά προς την Λιβύη και έπειτα προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Έπειτα, θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού
Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζει ο γενικά καλός καιρός στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να επηρεαζόμαστε από ενισχυμένο, δυτικό ρεύμα αέρα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι σε ανατολικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Στον πιο κάτω χάρτη, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Πέμπτη, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

invito

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη, βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικότερα προς την Τουρκία όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από απόψε (γύρω στα μεσάνυχτα) να υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό μισό του νησιού, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη, αλλά και στην κεντρική εικόνα.

Nα σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο, λόγω αυξημένης ανθοφορίας, τα επίπεδα γύρης είναι γενικα αυξημένα, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω άρθρο. Αναλόγως της κατεύθυνσης του ανέμου, η γύρη παρασύρεται σε συγκεκριμένες περιοχές και τόσο τα μικροσωματίδια PM2.5 και PM10 θα φτάνουν έως τα μέτρια επίπεδα. Σήμερα και αύριο, λόγω του ενισχυμένου δυτικού ανέμου, οι συγκεντρώσεις θα φτάνουν τα μέτρια επίπεδα στο ανατολικό μισό του νησιού ενώ το σαββατοκύριακο, οι συγκεντρώσεις γύρης θα είναι πιο αυξημένες στο δυτικό μισό του νησιού λόγω του ανατολικού ανέμου που θα πνέει.

Αυξημένα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα – Συστήνεται προσοχή στα άτομα με αλλεργίες (Βίντεο)

Ποιότητα αέρα (12:00) – Oι σταθμοί της Αγίας Μαρίνας, Πάφου και Ζυγίου βρίσκονται στο κίτρινο επίπεδα λόγω αυξημένου όζοντος ενώ ο σταθμός στο Παραλίμνι καταγράφει και μέτρια επίπεδα PM10

Από την Παρασκευή, το βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική, για το οποίο σας κάναμε αναφορά πιο πάνω, καθώς κινείται βορειοανατολικά προς την Ελλάδα, θα ευνοήσει να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση το σαββατοκύριακο, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες. Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής νέφωσης που θα παρατηρείται το σαββατοκύριακο, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Ωστόσο, τόσο οι μέγιστες, όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι, λόγω του πολύ ισχυρού ανατολικού/νοτιοανατολικού ανέμου που θα πνέει κυρίως την Κυριακή, τα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα επηρεαστούν από καταβάτη άνεμο, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν και ενδεχομένως να φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, αναλόγως των ωρών ηλιοφάνειας που θα παρατηρηθούν και της έντασης/κατεύθυνσης του ανέμου.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική, οι οποίες φαίνεται να μας επηρεάζουν σταδιακά από την Κυριακή με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ πιθανόν να παρατηρηθούν και κάποιες σταγόνες λάσπης.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα φαίνεται να εγκλωβίζεται στην περιοχή μας, λόγω του ισχυρού και εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο βορειοδυτικό μισό του νησιού και κυρίως από περίπου τα μεσάνυχτα και έπειτα. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά παράλια θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα δυτικά παράλια, 10 έως 12 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανόν να παρατηρηθούν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί για να καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα δυτικά παράλια, 21 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με τάση εξασθένησης αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν αργότερα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Επίσης, η περιοχή θα επηρεάζεται από πολύ ισχυρό ανατολικό/νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή άνοδο, και θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Bαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική αναμένεται να κινηθεί ανατολικά προς την Λιβύη και έπειτα προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Έπειτα, θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού
Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζει ο γενικά καλός καιρός στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να επηρεαζόμαστε από ενισχυμένο, δυτικό ρεύμα αέρα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι σε ανατολικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Στον πιο κάτω χάρτη, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Πέμπτη, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη, βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικότερα προς την Τουρκία όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από απόψε (γύρω στα μεσάνυχτα) να υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό μισό του νησιού, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη, αλλά και στην κεντρική εικόνα.

Nα σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο, λόγω αυξημένης ανθοφορίας, τα επίπεδα γύρης είναι γενικα αυξημένα, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω άρθρο. Αναλόγως της κατεύθυνσης του ανέμου, η γύρη παρασύρεται σε συγκεκριμένες περιοχές και τόσο τα μικροσωματίδια PM2.5 και PM10 θα φτάνουν έως τα μέτρια επίπεδα. Σήμερα και αύριο, λόγω του ενισχυμένου δυτικού ανέμου, οι συγκεντρώσεις θα φτάνουν τα μέτρια επίπεδα στο ανατολικό μισό του νησιού ενώ το σαββατοκύριακο, οι συγκεντρώσεις γύρης θα είναι πιο αυξημένες στο δυτικό μισό του νησιού λόγω του ανατολικού ανέμου που θα πνέει.

Αυξημένα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα – Συστήνεται προσοχή στα άτομα με αλλεργίες (Βίντεο)

Ποιότητα αέρα (12:00) – Oι σταθμοί της Αγίας Μαρίνας, Πάφου και Ζυγίου βρίσκονται στο κίτρινο επίπεδα λόγω αυξημένου όζοντος ενώ ο σταθμός στο Παραλίμνι καταγράφει και μέτρια επίπεδα PM10

Από την Παρασκευή, το βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική, για το οποίο σας κάναμε αναφορά πιο πάνω, καθώς κινείται βορειοανατολικά προς την Ελλάδα, θα ευνοήσει να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση το σαββατοκύριακο, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες. Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής νέφωσης που θα παρατηρείται το σαββατοκύριακο, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Ωστόσο, τόσο οι μέγιστες, όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι, λόγω του πολύ ισχυρού ανατολικού/νοτιοανατολικού ανέμου που θα πνέει κυρίως την Κυριακή, τα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα επηρεαστούν από καταβάτη άνεμο, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν και ενδεχομένως να φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, αναλόγως των ωρών ηλιοφάνειας που θα παρατηρηθούν και της έντασης/κατεύθυνσης του ανέμου.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική, οι οποίες φαίνεται να μας επηρεάζουν σταδιακά από την Κυριακή με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ πιθανόν να παρατηρηθούν και κάποιες σταγόνες λάσπης.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα φαίνεται να εγκλωβίζεται στην περιοχή μας, λόγω του ισχυρού και εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο βορειοδυτικό μισό του νησιού και κυρίως από περίπου τα μεσάνυχτα και έπειτα. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά παράλια θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα δυτικά παράλια, 10 έως 12 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανόν να παρατηρηθούν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί για να καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα δυτικά παράλια, 21 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με τάση εξασθένησης αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν αργότερα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Επίσης, η περιοχή θα επηρεάζεται από πολύ ισχυρό ανατολικό/νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή άνοδο, και θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας από Δευτέρας – Σκαρφαλώνει γύρω στους 37-38°C ο υδράργυρος την Τετάρτη

Ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο την Τουρκία προσεγγίζει την περιοχή μας σήμερα Σάββατο με αποτέλεσμα την αυξημένη...