Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες και σκόνη θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την Κύπρο – Ενισχύονται οι άνεμοι

Bαρομετρικό χαμηλό στην βόρειο Αφρική κινείται ανατολικά προς την Λιβύη και έπειτα θα κινηθεί προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Έπειτα, θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού
Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Σήμερα Παρασκευή, μετά τις τοπικές βροχές που παρατηρήθηκαν κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας και πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός έχει βελτιωθεί και έχει καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Αυτό το καιρικό σκηνικό θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της ημέρας, με τις θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή να σημειώνουν μικρή άνοδο σε σχέση με χθες Πέμπτη. Οι άνεμοι θα παραμείνουν και σήμερα ενισχυμένοι από δυτικές κατευθύνσεις.

Σταδιακά από απόψε, το βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική για το οποίο σας κάναμε αναφορά πιο πάνω, αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικά προς την Ελλάδα και θα ευνοήσει στο να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση το σαββατοκύριακο, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

invito

Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής νέφωσης που θα παρατηρείται το σαββατοκύριακο, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Ωστόσο, τόσο οι μέγιστες, όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η κορύφωση των θερμών αερίων μαζών αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου και κατά το πρώτο μισό της Κυριακής. Το βράδυ του Σαββάτου, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και θα κυμαίνονται στις κανονικές ελάχιστες θερμοκρασίες Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα. Την Κυριακή, αναμένεται μια ιδιαίτερα θερμή μέρα για την εποχή, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού λόγω καταβάτη άνεμου κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Λόγω του πολύ ισχυρού καταβάτη ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στο δυτικό 1/3 του νησιού, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι σχετικά μεγάλος.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική, οι οποίες θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν σταδιακά από το Σάββατο, αλλά θα είναι περιορισμένη αρχικά κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ του Σαββάτου, τα επίπεδα σκόνης θα πυκνώσουν αρκετά πάνω από την επιφάνεια και παράλληλα, θα αρχίσει να αυξάνεται και στην επιφάνεια. Τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τόσο στην επιφάνεια, όσο και υψηλότερα, θα συνεχίσουν και την Κυριακή, όπου και πιθανόν να παρατηρηθούν και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες και εκτοπίζοντας σταδιακά την σκόνη ανατολικότερα.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εγκλωβιστεί στην περιοχή μας, λόγω του ισχυρού και εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Aπόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με τάση εξασθένησης αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ περίπου από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Προοδευτικά στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αρχίσει να παρατηρείται αραιή σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν αργότερα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας όμως γενικά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη, πιθανόν να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές το πρωί κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού ενώ σύντομα νεφώσεις οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Bαρομετρικό χαμηλό στην βόρειο Αφρική κινείται ανατολικά προς την Λιβύη και έπειτα θα κινηθεί προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Έπειτα, θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού
Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Σήμερα Παρασκευή, μετά τις τοπικές βροχές που παρατηρήθηκαν κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας και πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός έχει βελτιωθεί και έχει καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Αυτό το καιρικό σκηνικό θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της ημέρας, με τις θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή να σημειώνουν μικρή άνοδο σε σχέση με χθες Πέμπτη. Οι άνεμοι θα παραμείνουν και σήμερα ενισχυμένοι από δυτικές κατευθύνσεις.

Σταδιακά από απόψε, το βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική για το οποίο σας κάναμε αναφορά πιο πάνω, αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικά προς την Ελλάδα και θα ευνοήσει στο να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση το σαββατοκύριακο, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής νέφωσης που θα παρατηρείται το σαββατοκύριακο, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Ωστόσο, τόσο οι μέγιστες, όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η κορύφωση των θερμών αερίων μαζών αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου και κατά το πρώτο μισό της Κυριακής. Το βράδυ του Σαββάτου, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και θα κυμαίνονται στις κανονικές ελάχιστες θερμοκρασίες Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα. Την Κυριακή, αναμένεται μια ιδιαίτερα θερμή μέρα για την εποχή, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού λόγω καταβάτη άνεμου κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Λόγω του πολύ ισχυρού καταβάτη ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στο δυτικό 1/3 του νησιού, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι σχετικά μεγάλος.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική, οι οποίες θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν σταδιακά από το Σάββατο, αλλά θα είναι περιορισμένη αρχικά κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ του Σαββάτου, τα επίπεδα σκόνης θα πυκνώσουν αρκετά πάνω από την επιφάνεια και παράλληλα, θα αρχίσει να αυξάνεται και στην επιφάνεια. Τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τόσο στην επιφάνεια, όσο και υψηλότερα, θα συνεχίσουν και την Κυριακή, όπου και πιθανόν να παρατηρηθούν και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες και εκτοπίζοντας σταδιακά την σκόνη ανατολικότερα.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εγκλωβιστεί στην περιοχή μας, λόγω του ισχυρού και εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Aπόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με τάση εξασθένησης αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ περίπου από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Προοδευτικά στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αρχίσει να παρατηρείται αραιή σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν αργότερα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας όμως γενικά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη, πιθανόν να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές το πρωί κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού ενώ σύντομα νεφώσεις οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...