Σημαντική ενίσχυση των ανέμων, πυκνή σκόνη και ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες απόψε και αύριο

Βαρομετρικό χαμηλό από την Βόρειο Αφρική έχει εισέλθει στην Μεσόγειο και κινείται βορειοανατολικά προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Από την Τρίτη και μέχρι περίπου το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Όπως μπορείτε να δείτε και στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα (11:45), εκτεταμένη νεφοκάλυψη εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού επηρεάζει χώρες των Βαλκανίων και της δυτικής Τουρκίας, με σταδιακή επέκταση τις επόμενες ώρες και στην περιοχή μας.

Δορυφορική εικόνα (11:45)

Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό έχει αρχίσει να ευνοεί στο να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση απόψε και το πρώτο μισό της Κυριακής, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

invito

Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής και μέσης νέφωσης που θα παρατηρείται απόψε και αύριο Κυριακή, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Το αντίθετο θα συμβεί απόψε, αφού οι ίδιες συνθήκες θα ευνοούν υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, απόψε, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και θα κυμαίνονται στις κανονικές ελάχιστες θερμοκρασίες Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα. Αύριο Κυριακή, αναμένεται μια ιδιαίτερα θερμή μέρα για την εποχή, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού λόγω καταβάτη άνεμου κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Λόγω του πολύ ισχυρού καταβάτη ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στο δυτικό 1/3 του νησιού, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι σχετικά μεγάλος.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική τις επόμενες ώρες, οι οποίες θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, αλλά θα είναι περιορισμένη αρχικά κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ του Σαββάτου, τα επίπεδα σκόνης θα πυκνώσουν αρκετά μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια και παράλληλα, θα αρχίσει να αυξάνεται και στην επιφάνεια. Τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τόσο στην επιφάνεια, όσο και υψηλότερα, θα συνεχίσουν και την Κυριακή, όπου και πιθανόν να παρατηρηθούν και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Aναλυτικό δελτίο σκόνης θα εκδωθεί αργότερα.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες διάσπαρτες λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες και εκτοπίζοντας σταδιακά την σκόνη ανατολικότερα.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εγκλωβιστεί στην περιοχή μας, λόγω του εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Τα πλείστα φαινόμενα θα παρατηρούνται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο, κάποιες ημέρες σε αυτό το διάστημα βροχές/καταιγίδες θα παρατηρηθούν και άλλες ώρες μέσα στο 24ωρο. Επίσης, αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω έως 2-4 βαθμους Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αναλόγως ημέρας και περιοχής.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 07/04/2020

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σταδιακά αραιή σκόνη, η οποία θα πυκνώσει μέχρι τις αυγινές ώρες, και θα φτάσει προοδευτικά κυρίως τα μέτρια επίπεδα. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά και παροδικά ενδεχομένως έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά ενώ κυρίως νωρίς την νύχτα ενδεχομένως να φτάνουν και τα πολύ υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες διάσπαρτες λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια και δυτικό 1/3 του νησιού. Oι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, πιθανόν να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές το πρωί κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού ενώ σύντομα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το διήμερο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Βαρομετρικό χαμηλό από την Βόρειο Αφρική έχει εισέλθει στην Μεσόγειο και κινείται βορειοανατολικά προς την Ελλάδα, φέρνοντας αρχικά στην περιοχή μας ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες και σκόνη. Από την Τρίτη και μέχρι περίπου το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραμείνει η αστάθεια στην περιοχή μας και αναμένεται να παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Όπως μπορείτε να δείτε και στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα (11:45), εκτεταμένη νεφοκάλυψη εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού επηρεάζει χώρες των Βαλκανίων και της δυτικής Τουρκίας, με σταδιακή επέκταση τις επόμενες ώρες και στην περιοχή μας.

Δορυφορική εικόνα (11:45)

Επίσης, το βαρομετρικό χαμηλό έχει αρχίσει να ευνοεί στο να ανηφορίσουν ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή στην περιοχή μας, με κορύφωση απόψε και το πρώτο μισό της Κυριακής, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Παρόλα αυτά, λόγω της αυξημένης υψηλής και μέσης νέφωσης που θα παρατηρείται απόψε και αύριο Κυριακή, αλλά και των ενισχυμένων ανέμων, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις πλείστες περιοχές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με εάν υπήρχε αυξημένη ηλιοφάνεια ή πιο εξασθενημένοι άνεμοι. Το αντίθετο θα συμβεί απόψε, αφού οι ίδιες συνθήκες θα ευνοούν υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, απόψε, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και θα κυμαίνονται στις κανονικές ελάχιστες θερμοκρασίες Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα. Αύριο Κυριακή, αναμένεται μια ιδιαίτερα θερμή μέρα για την εποχή, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού λόγω καταβάτη άνεμου κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Λόγω του πολύ ισχυρού καταβάτη ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στο δυτικό 1/3 του νησιού, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι σχετικά μεγάλος.

Την ίδια ώρα, αυτό το χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική τις επόμενες ώρες, οι οποίες θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, αλλά θα είναι περιορισμένη αρχικά κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ του Σαββάτου, τα επίπεδα σκόνης θα πυκνώσουν αρκετά μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια και παράλληλα, θα αρχίσει να αυξάνεται και στην επιφάνεια. Τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τόσο στην επιφάνεια, όσο και υψηλότερα, θα συνεχίσουν και την Κυριακή, όπου και πιθανόν να παρατηρηθούν και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Aναλυτικό δελτίο σκόνης θα εκδωθεί αργότερα.

Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας και θα εξασθενεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες διάσπαρτες λασποβροχές την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, ρίχνοντας σταδιακά τις θερμοκρασίες και εκτοπίζοντας σταδιακά την σκόνη ανατολικότερα.

Από την Τρίτη, μέχρι και περίπου το τέλος της εβδομάδας, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα εγκλωβιστεί στην περιοχή μας, λόγω του εκτεταμένου αντικυκλώνα που θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αστάθεια στην περιοχή μας και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Τα πλείστα φαινόμενα θα παρατηρούνται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο, κάποιες ημέρες σε αυτό το διάστημα βροχές/καταιγίδες θα παρατηρηθούν και άλλες ώρες μέσα στο 24ωρο. Επίσης, αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω έως 2-4 βαθμους Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αναλόγως ημέρας και περιοχής.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 07/04/2020

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σταδιακά αραιή σκόνη, η οποία θα πυκνώσει μέχρι τις αυγινές ώρες, και θα φτάσει προοδευτικά κυρίως τα μέτρια επίπεδα. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών μέτριοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά και παροδικά ενδεχομένως έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και παροδικά σφοδροί 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή/και ελαφριές λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά ενώ κυρίως νωρίς την νύχτα ενδεχομένως να φτάνουν και τα πολύ υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις και πιθανόν να παρατηρηθούν λίγες διάσπαρτες λασποβροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια και δυτικό 1/3 του νησιού. Oι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, πιθανόν να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές το πρωί κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού ενώ σύντομα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το διήμερο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν ως επί το πλείστον καλές...