Συνεχίζουν τα 40άρια+ – Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα στα ορεινά

H ισχυρή σφήνα έξαρσης που επηρεάζει την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες αρχίζει να καταρρέει ενώ ταυτόχρονα, σφήνα ύφεσης που προσεγγίζει την περιοχή μας σε συνδυασμό με ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να φέρουν σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή. Παράλληλα, οι πιθανότητες εκδήλωσης βροχών/καταιγίδων αυξάνονται κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Xθες Tρίτη, παρατηρήθηκε μια ιστορική ημέρα για μήνα Μάιο, με τις θερμοκρασίες σε αρκετούς σταθμούς να φτάνουν τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ ταυτόχρονα έσπασαν και διάφορα θερμοκρασιακά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για μήνα Μάιο. Περισσότερα για τις υψηλότερες χθεσινές θερμοκρασίες και τα ρεκόρ, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ιστορική η σημερινή ημέρα με 44άρια σε διάφορους σταθμούς – Διαβάστε τις 10 υψηλότερες μετρήσεις (19/5)

invito

Σήμερα Τετάρτη, η σφήνα έξαρσης έχει αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά, παρόλα αυτά οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες παραμένουν στην περιοχή μας, όπου και αναμένονται και πάλι 40άρια+ σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού, αλλά και κάποιες ημιορεινές περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά στην επιφάνεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη, 20/5/2020

Για την σημερινή ημέρα το Kitasweather έχει εκδώσει σχετικές προειδοποίησεις για τις υψηλές θερμοκρασίες, η οποίες είναι ήδη σε ισχύ και μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Νέα πορτοκαλί/κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για αύριο Δευτέρα

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που η περιοχή μας θα επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις, αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής έκτασης και διάρκειας, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας στις υψηλότερες κορυφές και νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Αυτό οφείλεται στο ότι οι υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, λειτουργούν ως High Level Heat Source και με την διαδικασία του Mountain Valley Circulation, θα ευνοείται η κατακόρυφη ανάπτυξη νεφώσεων.

Αύριο Πέμπτη, η σφήνα έξαρσης εξασθενεί περαιτέρω και αρχίζει να κινείται ανατολικότερα, αφού σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας που θα βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί βορειοανατολικά προς την Τουρκία, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Πέμπτη να παρατηρηθεί μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες όμως θα παραμείνουν και πάλι πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη, 21/5/2020

Την Παρασκευή, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα αρχίσει να κινείται νοτιότερα προς την περιοχή καθώς ισχυρή σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να επηρεάζει την κεντρονοτιοδυτική Ευρώπη ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα θα αρχίσει να μας επηρεάζει, εκτοπίζοντας τις εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες και σκόνη προοδευτικά από τα δυτικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών, η οποία θα είναι πιο αισθητή κυρίως στα παράλια και στα ορεινά/ημιορεινά. Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν και πάλι πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν, όπου και αναμένεται περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω, ενώ αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά τμήματα του νησιού.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, την Κυριακή φαίνεται να συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 24/5/2020

Άξιον αναφοράς είναι ότι η συνολική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφονται αυτή τις ημέρες θα είναι της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου περίπου (αναλόγως περιοχής) μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα. Toπικά, η πτώση ίσως να ανέρχεται έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών παραμένει αυξημένος μέχρι την Παρασκευή λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρής αέριας μάζας που θα μας επηρεάζει.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 22-24 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στις υψηλότερες κορυφές και νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, μικρής έκτασης και διάρκειας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 26 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή κυρίως στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 37 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα βόρεια παράλια, 21 έως 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

H ισχυρή σφήνα έξαρσης που επηρεάζει την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες αρχίζει να καταρρέει ενώ ταυτόχρονα, σφήνα ύφεσης που προσεγγίζει την περιοχή μας σε συνδυασμό με ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να φέρουν σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή. Παράλληλα, οι πιθανότητες εκδήλωσης βροχών/καταιγίδων αυξάνονται κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Xθες Tρίτη, παρατηρήθηκε μια ιστορική ημέρα για μήνα Μάιο, με τις θερμοκρασίες σε αρκετούς σταθμούς να φτάνουν τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ ταυτόχρονα έσπασαν και διάφορα θερμοκρασιακά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για μήνα Μάιο. Περισσότερα για τις υψηλότερες χθεσινές θερμοκρασίες και τα ρεκόρ, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ιστορική η σημερινή ημέρα με 44άρια σε διάφορους σταθμούς – Διαβάστε τις 10 υψηλότερες μετρήσεις (19/5)

Σήμερα Τετάρτη, η σφήνα έξαρσης έχει αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά, παρόλα αυτά οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες παραμένουν στην περιοχή μας, όπου και αναμένονται και πάλι 40άρια+ σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού, αλλά και κάποιες ημιορεινές περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά στην επιφάνεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη, 20/5/2020

Για την σημερινή ημέρα το Kitasweather έχει εκδώσει σχετικές προειδοποίησεις για τις υψηλές θερμοκρασίες, η οποίες είναι ήδη σε ισχύ και μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Νέα πορτοκαλί/κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για αύριο Δευτέρα

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που η περιοχή μας θα επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις, αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής μικρής έκτασης και διάρκειας, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας στις υψηλότερες κορυφές και νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Αυτό οφείλεται στο ότι οι υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, λειτουργούν ως High Level Heat Source και με την διαδικασία του Mountain Valley Circulation, θα ευνοείται η κατακόρυφη ανάπτυξη νεφώσεων.

Αύριο Πέμπτη, η σφήνα έξαρσης εξασθενεί περαιτέρω και αρχίζει να κινείται ανατολικότερα, αφού σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας που θα βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί βορειοανατολικά προς την Τουρκία, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Πέμπτη να παρατηρηθεί μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες όμως θα παραμείνουν και πάλι πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη, 21/5/2020

Την Παρασκευή, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα αρχίσει να κινείται νοτιότερα προς την περιοχή καθώς ισχυρή σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να επηρεάζει την κεντρονοτιοδυτική Ευρώπη ενώ παράλληλα, ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα θα αρχίσει να μας επηρεάζει, εκτοπίζοντας τις εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες και σκόνη προοδευτικά από τα δυτικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών, η οποία θα είναι πιο αισθητή κυρίως στα παράλια και στα ορεινά/ημιορεινά. Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν και πάλι πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν, όπου και αναμένεται περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω, ενώ αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά τμήματα του νησιού.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, την Κυριακή φαίνεται να συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 24/5/2020

Άξιον αναφοράς είναι ότι η συνολική πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφονται αυτή τις ημέρες θα είναι της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου περίπου (αναλόγως περιοχής) μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα. Toπικά, η πτώση ίσως να ανέρχεται έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών παραμένει αυξημένος μέχρι την Παρασκευή λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρής αέριας μάζας που θα μας επηρεάζει.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 22-24 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στις υψηλότερες κορυφές και νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, μικρής έκτασης και διάρκειας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 26 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά θερμός για την εποχή κυρίως στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 37 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα βόρεια παράλια, 21 έως 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Γύρω στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι θερμοκρασίες έως την Κυριακή – Εκτόξευση της θερμοκρασίας από εβδομάδας

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα κυλήσει το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, με...