Αυξάνονται οι βροχές από τα δυτικά

Αυξάνονται οι βροχές από τα δυτικά

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και μέτριο έως ισχυρό δυτικό-νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στο δυτικό μισό του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο εκτεταμένα και πιο συχνά σε σχέση με το ανατολικό μισό. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 με 15 στα παράλια, και στους 6 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 24 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 26 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 10 βαθμούς στη χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν στα ορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, νέο πιο οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή με βροχές και καταιγίδες. Πτώση θερμοκρασίας.
Την Τρίτη και Τετάρτη παραμένει αστάθεια στην περιοχή και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε στην εικόνα του ραντάρ, σημειώνονται τοπικές βροχές στο δυτικό μισό του νησιού με περισσότερες να πλησιάζουν από τον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Πάφου. Αργότερα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν νωρίτερα ανατολικά τμήματα του νησιού κινήθηκαν βορειοανατολικά και επηρεάζουν το Ριζοκάρπασο.