Αλλαγή του καιρού με σταδιακή πτώση θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας εμποδισμού (Omega Block) στην κεντρική Ευρώπη αλλάζει σταδιακά το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας αφού θα ευνοηθούν πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά και ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες. Οι βροχές/καταιγίδες θα παρατηρούνται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες χωρίς όμως να λείπουν και κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και τα πρωινά. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται στα ορεινά, εσωτερικό και βόρεια.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος αρχικά, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την ίδια ώρα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί  2 έως 3 μποφόρ και σύντομα θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 28 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 19 βαθμούς στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται μεμονωμένη ελαφριά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 με 17 στα παράλια, και στους 10 στη χιονίστρα.

Αύριο τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά λίγες τοπικές βροχές αλλά σύντομα θα έχουμε και εκδήλωση τοπικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρεια. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Το βράδυ θα παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Σ’ αυτό το διάστημα αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος, ίσως και ολόκληρο το νησί. Τοπικές βροχές θα παρατηρούνται και τις βραδινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες. Την Παρασκευή θα επηρεαστούμε και από αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται αλλά στα ορεινά δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα φαίνεται να μας επηρεάζει νέα αστάθεια με τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.