Ανατολικό ρεύμα αέρα και σχετικά θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή

Ανατολικό ρεύμα αέρα και σχετικά θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μέτριο ως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να κάνει την εμφάνιση της από το απόγευμα. Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Από το απόγευμα θα αρχίσει να εμφανίζεται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, σύντομα στα νότια παράλια θα ενισχυθούν σε 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 βαθμούς στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο, Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και σχετικά θερμός για την εποχή. Το μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα συνεχίζει. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια ποσοστά σκόνης. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται 3 έως 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να μας επηρεάσει ασθενές ψυχρό μέτωπο, με ένα σύντομο πέρασμα από τοπικές βροχές.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν λίγα χιόνια. Πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στο Τρόοδος θα σημειωθεί χιονόπτωση. Όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη εβδομάδα αντικυκλώνας Εμποδισμού (Omega Blocking) θα σχηματιστεί στην Κεντρική Ευρώπη και έτσι η περιοχή μας θα ευνοηθεί από βροχές, πολικό ψύχος και χιόνια. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, αλλά ίσως οι πιο κρύες μέρες του χειμώνα να μην έχουν έρθει ακόμη. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες δυο-τρεις μέρες.

1 Comment

  1. HI Erik
    First , nice website.
    Two requests, can you have it translated to English as well please as my Greek not so good. Plus looking at the weather map above I cannot see map of world clearly and can’t see where Cyprus is.
    Regards
    Simon.