Αντικυκλώνας Vs Κυκλώνα Οφέλια

Αντικυκλώνας Vs Κυκλώνα Οφέλια

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ισχυρός αντικυκλώνας έχει εγκατασταθεί στην κεντρική Ευρώπη και επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και νότιας Ευρώπης, αλλά και στο δυτικό μισό της Μεσογείου, εμποδίζοντας την Ατλαντική ροή των συστημάτων. Σε αυτές τις περιοχές, σε γενικές γραμμές επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η περιοχή μας θα επηρεάζεται οριακά από το ανατολικό άκρο του αντικυκλώνα και θα συντηρεί σχετικά δροσερό βορειοδυτικό ρεύμα αέρα, κρατώντας τις θερμοκρασίες από τα κανονικά έως λίγο πιο κάτω από την κανονική για την εποχή μέχρι – τουλάχιστον – την Κυριακή. Σε αυτό το διάστημα υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες.

Την ίδια ώρα ο Ατλαντικός κυκλώνας Οφέλια κατηγορίας 2, βρίσκεται γύρω στα 580 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Αζόρες και κινείται βορειοανατολικά προς Ιρλανδία, με 11 χιλιόμετρα την ώρα. Ο κυκλώνας στην πορεία του προς Ιρλανδία θα εισέλθει σε περιοχή πιο παγωμένων νερών αλλά και σε περιοχή με πιο δυνατό wind shear και αναμένεται να χάσει σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός τροπικού κυκλώνα. Το κύριο χαρακτηριστικό και ανησυχητικό του κυκλώνα Οφέλια στις περιοχές που θα επηρεάσει θα είναι κυρίως οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το storm surge.

Υπάρχει το ενδεχόμενο ο κυκλώνας Οφέλια να σπάσει το φραγμό του αντικυκλώνα της κεντρικής Ευρώπης και να αλλάξει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και να ευνοηθούν χαμηλά βαρομετρικά προς την περιοχή μας από τα δυτικά-βορειοδυτικά προς την τελευταία βδομάδα του μήνα. Μέχρι τότε δεν αναμένεται τίποτα το αξιόλογο στην περιοχή μας.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά, εσωτερικό και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ και το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις όμως δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Το πρώτο μισό τουλάχιστο της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός αναμένεται παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις τα απογεύματα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Maps: http://www.unisys.com/