Άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι την Κυριακή (Βίντεο)

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι την Κυριακή (Βίντεο)

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη βόρεια Αίγυπτο, κινείται ανατολικά προς τη Μέση Ανατολή και θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης και θερμών αέριων μαζών προς την περιοχή μας.

Ο κύριος όγκος της σκόνης θα κινηθεί νότια μαζί με το βαρομετρικό χαμηλό και δεν αναμένεται να επηρεαστούμε ιδιαίτερα. Από απόψε μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, αναμένονται κυρίως μέτρια επίπεδα σκόνης με κάποια ξεσπάσματα σε υψηλά επίπεδα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις βροχές μέσα από τις εικόνες του ραντάρ εδώ.

Την ίδια ώρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η περιοχή μας αναμένεται να επηρεάζεται από σχετικά υψηλές πιέσεις και πιο θερμές αέριες μάζες, όπου σε γενικές γραμμές αναμένεται κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός καιρός.

Χθες, αρκετές καταιγίδες σημειώθηκαν σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές στα ανατολικά, κυρίως, τμήματα της επαρχίας Λεμεσού και νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού, κυρίως των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έντονες με χαλάζι και δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα και κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών.

Οι πιο υψηλές ποσότητες που έχουν καταγραφεί είναι Επταγώνεια 90.4 χιλιοστά, Φράγμα Καλαβασού 71.2 χιλιοστά, 64.9 χιλιοστά στο Κλωνάρι και 60.7 χιλιοστά στο Κελλάκι. Τέτοιες ποσότητες αντιστοιχούν σχεδόν με το 300% της συνολικής βροχόπτωσης του μήνα. Αναλυτικά οι μετρήσεις εδώ.

Ευχαριστούμε το φίλο του KitasWeather, Σοκράτη Γεωργίου, για τα βίντεο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν τοπικά στα βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και βόρεια τμήματα του νησιού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες. Αν εκδηλωθούν καταιγίδες, θα είναι έντονες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και νότια παράλια, 25-26 στα ανατολικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τις πιθανότητες βροχής ανά περιοχή αλλά και πιθανές ποσότητες που μπορεί να σημειωθούν.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, τοπικές βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά το δυτικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώνει πτώση.

1 Comment

  1. Χαίρεται,

    Μπορείτε να μου πείτε πως προβλέπετε να είναι ο καιρός το επόμενο Σάββατο 19/05/18 στην Λεμεσό;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.