Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι περιοχές. Κάποιες καταιγίδες κυρίως σε παράλιες περιοχές θα είναι έντονες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση. Ο κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες είναι μεγάλος.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Σε πεδινές και κατοικημένες περιοχές υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα λόγω των έντονων βροχών/καταιγίδων, ή και να προκληθούν τοπικές πλημμύρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Στα παράλια και σε περιοχές των καταιγίδων οι ριπές θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 5 βαθμούς στη χιονίστρα.
Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 13 στα παράλια και 1 στη χιονίστρα.

Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, νότια και ανατολικό μισό του νησιού θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά οι καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο. Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο νέο χαμηλό βαρομετρικό και ασταθείς αέριες μάζες φαίνεται να επηρεάζουν την περιοχή, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πτώση θερμοκρασίας.

Με τις αποψινές βροχές πιθανόν να υπερκαλυφθεί η βροχόπτωση του μήνα Μάρτη, η οποία μέχρι σήμερα το πρωί βρισκόταν στο 78%.

1 Comment