Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό-νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό-νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και στα ορεινά και τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό ¼ του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά πολύ ισχυροί 5 έως 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-9 μποφόρ στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 24 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 26 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 8 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Αρχικά δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά μέτριοι έως ισχυροί 3 έως 5 μποφόρ αλλά σύντομα θα εξασθενίσουν σε 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 με 15 στα παράλια, και στους 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά.
Άνοδος της θερμοκρασίας και μικρή εξασθένηση των ανέμων σε σχέση με σήμερα.

Την Δευτέρα, νέο πιο οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή με βροχές και τοπικές καταιγίδες το απόγευμα και το βράδυ. Πτώση θερμοκρασίας.

Την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά χωρίς όμως να αποκλείονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές κυρίως το πρωί.

Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε στην εικόνα του ραντάρ, σημειώνονται τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού ενώ στο ανατολικό ¼ τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η πιο ψηλή βροχόπτωση που καταμετρήθηκε από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς από τα μεσάνυχτα είναι στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος 9.39 χιλιοστά.