Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα 1600μ και άνω, με χιονόστρωση από τα 1700μ και άνω.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φθάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 1 βαθμό στη χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -3 στη χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Τοπικά, κυρίως στα ορεινά και βόρεια αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην περιοχή του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά σύντομα θα καταστεί ηλιόλουστος. Μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.

Την Δευτέρα αναμένεται να μας επηρεάσει ένα χαμηλό σύστημα εξπρές, με βροχές και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Πτώση θερμοκρασίας. Από την Τρίτη αναμένεται αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας.

Αυτή τη στιγμή βροχές μέτριας έντασης σημειώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού. (Τ. Ώρα 12:30)