Ασθενής χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζει την περιοχή.

Ασθενής χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζει την περιοχή.

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, βόρεια και βορειοανατολικά του νησιού, χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση καταιγίδας. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια ποσοστά σκόνης. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 4 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρια ποσοστά σκόνης.

Αύριο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα είναι έντονες, με χαλαζόπτωση. Στην περιοχή του Τροόδους, πάνω από 1500 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή με σημαντική χιονόστρωση.
Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, σε σχέση με σήμερα.

Την Κυριακή αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό μετά το μεσημέρι. Στην περιοχή Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ψυχρές αέριες μάζες. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στα ορεινά από τα 1000-1200 μέτρα και άνω θα σημειώνεται τοπικά ελαφριά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Την Τσικνοπέμπτη, από ότι φαίνεται, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός.

Η χθεσινή καταιγίδα που επηρέασε την επαρχία Λευκωσίας δεν ήταν και τόσο προβλέψιμη όσον αφορά την ένταση, έκταση και τη διάρκεια που πήρε. Παρόλο που το kitasweather ήταν το μόνο που αναφέρθηκε σε πιθανή χαλαζόπτωση, οι συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί δεν έδειχναν ότι θα μπορούσε να εκδηλωθεί κάτι τόσο έντονο.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι υπήρχε εκδήλωση υπερκυτταρικής καταιγίδας στα βόρεια του νησιού και είχαμε επισημάνει ότι χρειάζεται παρακολούθηση. Ωστόσο, η ίδια αυτή καταιγίδα δεν εισχώρησε στο νησί αλλά πιστεύουμε ότι επηρέασε την ατμοσφαιρική ροή της περιοχής και γι’ αυτό εκδηλώθηκαν οι καταιγίδες σε περιοχές που δεν αναμέναμε.

Ο μετεωρολογικός μας σταθμός στις εκθέσεις BMW στη Λευκωσία, μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες κατέγραψε 41,4 χιλιοστά βροχής, που αντιστοιχεί περίπου με το 90% της κανονικής βροχόπτωσης του μήνα και περίπου με το 1/8 της συνολικής βροχόπτωσης ενός ολόκληρου μετεωρολογικού έτους της Λευκωσίας.