Χαμηλό βαρομετρικό στη Βόρειο Αφρική φέρνει σκόνη και ζέστη το τριήμερο

Χαμηλό βαρομετρικό στη Βόρειο Αφρική φέρνει σκόνη και ζέστη το τριήμερο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, στα ορεινά όμως θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 έως 21 στα παράλια και στους 8 στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους 1 έως 3 μποφόρ.

Αύριο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια ποσοστά σκόνης από τη Σαχάρα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται στους 3 με 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η σκόνη συνεχίζει. Μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

Την Τρίτη και Τετάρτη η σκόνη φαίνεται να πυκνώνει περισσότερο με την προέλευση της από τη Μέση Ανατολή. Κατά διαστήματα αναμένονται λίγα λασπόνερα. Μικρή πτώση θερμοκρασίας, αλλά παραμένει αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δυστυχώς δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον να επηρεάζει την περιοχή μας κάποιο χαμηλό σύστημα με αξιόλογες βροχές.