Δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή

Δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μέτριο έως ισχυρό δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, εκτός από την περιοχή του Τροόδους όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια 6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 32 έως 35 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 23 στη χιονίστρα.

Λόγο των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και δροσερός. Τοπικά θα εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 έως 22 στα παράλια και 12 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι εξασθενούν σε σχέση με σήμερα, ενώ η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με ασθενείς κυρίως ανέμους. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Νέο κύμα ήπιου καύσωνα αναμένεται αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Στα Locations μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.