Έκτακτο δελτίο: Ισχυρές καταιγίδες άρχισαν να επηρεάζουν το νησί

Έκτακτο δελτίο: Ισχυρές καταιγίδες άρχισαν να επηρεάζουν το νησί

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Νεότερη ενημέρωση (12:45):

Έντονες βροχές/καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις έχουν αρχίσει να παρατηρούνται και προς ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου. Βάσει του σταθμού του τμήματος Μετεωρολογίας στον Σαιττά, τα τελευταία 30-40 λεπτά έχουν καταγραφεί 20 χιλιοστά βροχής.

Επίσης, έντονες βροχές/καταιγίδες σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας περίπου από το ύψος της Καλαβασού μέχρι και την Κοφίνου. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αρχική ενημέρωση (11:00):

Καταιγίδες που βρίσκονταν στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κύπρου, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν το ανατολικό 1/4 του νησιού, με 2 ισχυρούς πυρήνες στην επαρχία Αμμοχώστου. Ο ένας πυρήνας βρίσκεται προς Παραλίμνι – Δερύνεια ενώ ο άλλος βρίσκεται στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Πενταδακτύλου.

Οι καταιγίδες συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα ενώ κοντά στον πυρήνα τους, παρατηρείται έντονη βροχόπτωση, χαλάζι και ισχυρή ριπαίοι ανέμοι. Oι καταιγίδες ακολουθούν δυτική πορεία ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η εκδήλωση νέων πυρήνων στα ορεινά/ημιορεινά, όπου και αυτές θα κινηθούν προς τα δυτικά επηρεάζοντας και άλλες περιοχές.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τις ηλεκτρικές εκκενώσεις, η ώρα 11:00.

Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (10:40)

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σήμερα Τρίτη – Γενίκευση από αύριο Τετάρτη

Για την κίτρινη προειδοποίηση από το Kitaweather πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για ισχυρές καταιγίδες – Ανανεωμένος χάρτης

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό