Έκτακτο: Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη

Έκτακτο: Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Νεότερη ενημέρωση (13:30):

Οι καταιγίδες έχουν γενικευτεί και επηρεάζουν αρκετές περιοχές της οροσειράς του Τροόδους. Επίσης, η πολύ ισχυρή καταιγίδα του Ριζοκαρπάσου έχει κινηθεί νοτιότερα και επηρεάζει την Αμμόχωστο. Βροχές παρατηρούνται και στη πόλη της Λάρνακας.

Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (13:10)
Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (13:05)
Ραντάρ βροχής (13:30)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (13:30)

Αρχική ενημέρωση (13:00)

Από τις 12:30, άρχισαν να παρατηρούνται τοπικές βροχές ενώ τα τελευταία λεπτά έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται και καταιγίδες. Οι καταιγίδες αυτή τη στιγμή (12:45) επηρεάζουν περιοχές της οροσειράς του Τροόδους, με επίκεντρο τα χωριά Συκόπετρα – Ορά – Επταγώνεια. Τις επόμενες ώρες οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν και να γενικευτούν, πυροδοτώντας νέους πυρήνες.

Ραντάρ βροχής (12:50)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:50)
Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (12:40)

Επίσης, καταιγίδες παρατηρούνται εδώ και 2-3 ώρες στην περιοχή Ριζοκαρπάσου, οι οποίες τις επόμενες ώρες πιθανόν να πυροδοτήσουν νέους πυρήνες στο ανατολικό μισό του νησιού.

Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:50)

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται στο επίκεντρο των καταιγίδων αλλά και της εξαιρετικά αργής της κίνησης, αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με κύριο κίνδυνο τις κατολισθήσεις όγκου χώματος και πέτρες στο ορεινό/ημιορεινό δίκτυο αλλά και συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα. Όσοι θα κινούνται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι την Κυριακή

Για την κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά ισχυρές καταιγίδες σήμερα Κυριακή

Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη! Δείξτε προσοχή ⚡⚠️

Posted by Kitasweather on Sunday, 20 October 2019

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.