Έρχεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Έρχεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Θερμές αέριες μάζες και αραιή σκόνη επηρεάζουν παροδικά την περιοχή. Από την Τρίτη αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα βορειοδυτικά θα επηρεάζει την περιοχή μας, με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 30 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 34 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 23 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 18 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στην χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός συνεχίζει παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας για να κυμανθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σε καταιγίδες αναμένεται χαλαζόπτωση.

Στα Locations μπορείτε να δείτε τις πιθανότητες βροχής (Chance of rain) και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.