Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ισχυρός αντικυκλώνας στη Βόρεια Ευρώπη θα ευνοήσει την πρώτη κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών του Φθινοπώρου προς Ανατολική Ευρώπη και κατ’ επέκταση προς Βαλκάνια και ανατολικό μισό της Μεσογείου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας που θα φέρουν άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Το απόγευμα στα παράλια θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 30 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Πέμπτη σημειώνει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Την Παρασκευή και την Κυριακή ίσως έχουμε και κάποιο παγκύπριο πέρασμα από βροχές/καταιγίδες αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι κατά το τριήμερο, κυρίως δυτικοί-νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, τις επόμενες μέρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη δημιουργία ιχνών συμπύκνωσης (Contrails) σε υψόμετρο που πετούν τα επιβατικά αεροπλάνα, έτσι αυτές οι άσπρες γραμμές που θα παρατηρούνται πάνω από την περιοχή μας θα είναι απόλυτα δικαιολογημένες και όχι “ψεκάσματα”.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

Maps: http://www.unisys.com/