Εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει το θερμόμετρο


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ισχυρό δροσερό δυτικό-βορειοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τοπικά στα παράλια δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά. Αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί 5 μποφόρ, αλλά σύντομα θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι στα 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 12 στη χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς έως βορειοανατολικούς ανέμους.
Από την Τρίτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται ηλιόλουστος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας, όπου θα πλησιάσουμε ή θα φτάσουμε τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε σήμερα σε σχέση με χθες. Στη Λευκωσία έχουμε την πιο αισθητή πτώση γύρω στους 13-14 βαθμούς (33 βαθμοί Κελσίου χθες και 19 με 20 βαθμοί σήμερα). Επίσης ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού από τις αυγινές ώρες και συνεχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στο εσωτερικό, βόρεια παράλια και προσήνεμα ορεινά οι άνεμοι φτάνουν τα 5 μποφόρ, με 6 έως 7 μποφόρ ριπές. Ποιο ενισχυμένοι είναι οι άνεμοι στα παράλια, όπου φτάνουν τα 6 μποφόρ στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά με ριπές 7 έως 8 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια παράλια έφτασαν για λίγο και τα 9 μποφόρ.

1 Comment

  1. Dust in the wind.. τουλάχιστον ο άνεμος έδιωξε επιτέλους την σκόνη μακριά. Κάθε μέρα και μία νέα εποχή! Strange weather..