Φθινοπωριάζει για τα καλά

Φθινοπωριάζει για τα καλά

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας θα επηρεάζει μεγάλο μέρος τις δυτικής και κεντρικής Ευρώπης τις επόμενες μέρες και θα ευνοήσει την κάθοδο πιο ψυχρών αεριων μαζών στην περιοχή μας αλλα και μέτωπα κακοκαιρίας. Έτσι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνα αναμένεται δροσερός καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πιστεύω 1-3 μέρες θα έχουμε περιόδους με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 bft. Η θερμοκρασία στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα παραλια και 22 στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.
Αύριο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις. Ο
καιρός θα είναι αρχικά κύριος αίθριος αλλα σύντομα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κύριος στο ανατολικό μισό τις οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικό 1/3 του νησιού όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες. Στις άλλες περιοχές ο καιρός θα είναι κύριος αίθριος. Στα νότια-νοτιοανατολικά παραλια οι ριπές τον ανεμων θα φτάνουν τα 7-8 bft.

Η θερμοκρασία αρχίζει πτώση από αργά το απόγευμα. Αύριο βραδυ τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια παραλια ενώ οι υπόλοιπες περιοχές μάλλον θα βλέπουν μονο τις αστραπές.