Η πρόβλεψη και οι ενδείξεις του καιρού μέχρι την Καθαρά Δευτέρα


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αύριο ο καιρό θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά, για να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος το μεσημέρι και απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός ενώ στα ημιορεινά ασθενής παγετός.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδου αναμένεται χιονόπτωση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι πιο τοπικές. Στην ατμόσφαιρα είναι πιθανό να εμφανιστεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με τη Δευτέρα.

Την Τετάρτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο νότιο 1/3 του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.
Για την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι ξεκάθαρο τι καιρό θα έχουμε, αλλά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ίσως μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και σκόνη. Σε τέτοια περίπτωση, η σκόνη θα εμφανιστεί από την προηγούμενη μέρα. Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.