Η σκόνη αποχωρεί σταδιακά και έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή μας με κέντρο τη βόρεια Αίγυπτο και ευνοεί θερμές αέριες μάζες, σκόνη και λασπόνερα, κινείται ανατολικά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δεν αποκλείονται σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνή .Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια και 23 έως 25 βαθμούς στα δυτικά και νότια παράλια. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ.

Αύριο θα μας επηρεάσουν χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά. Ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Από το μεσημέρι και μετά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Η σκόνη καθαρίζει πολύ γρήγορα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Αύριο βράδυ αναμένεται να μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, πιθανόν χωρίς χιονόστρωση.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, νοτιά και ανατολικό 1/3 του νησιού και ακόμα λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας. Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να μας επηρεάσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αρχικά με σκόνη και ζέστη και μετά ακολουθούν βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.