Οι βροχές και καταιγίδες επανέρχονται το απόγευμα


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την περιοχή μας. Σήμερα Πέμπτη μετά τις πρωινές λασποβροχές κυρίως μέτριας έντασης, που επηρέασαν τα ανατολικά ¾ του νησιού, ο καιρός θα σημειώσει πρόσκαιρη βελτίωση με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρηθεί αύξηση των νεφώσεων με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους ξανά. Οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση, με πιθανό χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια αλλά και σε περιοχές καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 21 έως 23 στα νότια και δυτικά παράλια και 10 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως πριν τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 13 στα παράλια και στους 3 στη χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές σε αρκετές περιοχές, ενώ το απόγευμα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση, με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Την Κυριακή και Δευτέρα ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος αρχικά, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Μεμονωμένη βροχή δεν αποκλείεται και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί έχουν καταγράψει τις ακόλουθες βροχές από τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί τοπική ώρα: Λευκωσία (Show room Pilakouta BMW) 6.6 χιλιοστά, Λεμεσό (Χάνι στο κάστρο) 3.3 χιλιοστά, Όμοδος (Στου Κυρ Γιάννη) 1.01 χιλιοστά ενώ στην Κάτω Πάφο (Αρτοποιεία Sunfresh) και Πόλη Χρυσοχούς (Υπεραγορές Παπαντωνίου) δεν σημειώθηκε βροχή.