Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι την Παρασκευή

Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι την Παρασκευή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, ενώ σύντομα θα καταστούν θαλάσσιοι 2-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η τελευταία εβδομάδα του μήνα φαίνεται πιο υποσχόμενη όσον αφορά βροχές και πτώση θερμοκρασίας.

Χθες, βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού αλλά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι καταιγίδες ήταν έντονες με χαλάζι. Οι πιο μεγάλες ποσότητες βροχής σημειώθηκαν στα ορεινά Λεμεσού-Πάφου. Οι βροχές είχαν περισσότερη ένταση και έκταση απ’ ότι αναμέναμε.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Maps: http://www.unisys.com/