Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Στο Τρόοδος πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση από τα 1600μ και άνω, χωρίς χιονόστρωση. Το απόγευμα θα παρατηρούνται και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια παράλια θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 1 βαθμό στη χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -2 στη χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις. Την περιοχή θα επηρεάζει μέτριο έως ισχυρό ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα αέρα. Η σκόνη υποχωρεί. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το Σάββατο. Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Την Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας. Τέλος της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται να μας επηρεάζει χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα φέρει σκόνη, σταγόνες λάσπης και τοπικές βροχές. Η εικόνα σε σχέση με αυτό το σύστημα θα ξεκαθαρίσει σε 1-2 μέρες.