Ισχυροί άνεμοι και τοπικές καταιγίδες σήμερα

Ισχυροί άνεμοι και τοπικές καταιγίδες σήμερα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά χαμηλή πίεση, ασταθής αέριες μάζες και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχων στην περιοχή του Ακάμα και Ριζοκαρπάσου. Σύντομα όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ανατολικά τμήματα τις οροσειράς του Τροόδους και στο ανατολικό 1/3 του νησιού όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Κάποιες καταιγίδες στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενής μέχρι μέτριοι 3-4 bft αλλα σύντομα θα ενισχυθούν στα 4-5 bft. Στα νότια και νοτιοανατολικά παραλια οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 bft με ριπές που θα φτάνουν τα 7 bft και τοπικά στα παραλια τις Λάρνακας 8 bft. Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παραλια και 15 βαθμοί στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο δυτικό 1/4 του νησιού. Μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε αλλη περιοχή.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής στα βόρεια παραλια από τον Ακάμα έως Ριζοκάρπασο. Σύντομα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στις ημιορεινές περιοχές βορειοανατολικά της Λεμεσού και ημιορεινής Λάρνακας αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες θα κινηθούν προς παραλιες περιοχές μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας αργότερα το απόγευμα και θα διαλυθούν.

Οι άνεμοι θα έχουν την ίδια ένταση με σήμερα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτος από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα και αύριο είναι πολύ μεγάλος λόγο τον πολύ ισχυρών ανεμων.