Με πυκνή Αφρικανική σκόνη μας υποδέχεται ο Μάιος


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ψηλή πίεση και θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 με 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, 26 με 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς στα παράλια και στους 9 στη χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις οι οποίες όμως δεν θα επηρεάσουν ιδιαιτέρα την ηλιοφάνεια. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη από Αφρική. Η σκόνη ενδέχεται να είναι πυκνή κατά διαστήματα. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή.

Την Τρίτη και τη Τετάρτη ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά και το εσωτερικό. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η σκόνη θα υποχώρηση από την Τρίτη το βράδυ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Τρίτη και περαιτέρω πτώση την Τετάρτη.