Μετά τη σκόνη έρχονται βροχές και κρύο

Μετά τη σκόνη έρχονται βροχές και κρύο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μέτριο ως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές στο δυτικό ¼ του νησιού και ορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια ως ψηλά ποσοστά σκόνης. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια παράλια και ορεινά θα είναι μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 βαθμούς στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.
Αύριο θα σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους τα φαινόμενα πιθανό να είναι υπό τη μορφή χιονόνερου. Σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές το απόγευμα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους τα φαινόμενα πιθανό να είναι υπό τη μορφή χιονόνερου. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στο Τρόοδος θα σημειωθεί χιονόπτωση.
Όπως όλα δείχνουν, Αντικυκλώνας Εμποδισμού (Omega Blocking) θα σχηματιστεί στην Κεντρική Ευρώπη και έτσι η περιοχή μας την ερχόμενη εβδομάδα θα ευνοηθεί από βροχές, αρκετό ψύχος και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Όλο αυτό το διάστημα τα φαινόμενα που θα σημειωθούν θα είναι ικανοποιητικά για τα σιτηρά και γενικότερα για την γεωργία, αλλά για τα φράγματα δεν φαίνονται ικανοποιητικές ποσότητες ώστε να αρχίσει σημαντική ροή νερού και πάλι.