Μετά τη σκόνη και τα λασπόνερα έρχονται βροχές και καταιγίδες!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο τη βόρεια Αίγυπτο επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη. Η σκόνη ενδέχεται να μειώσει την ορατότητα το απόγευμα. Κατά διαστήματα θα πέφτουν και σταγόνες λάσπης. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί αρχικά 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 24 βαθμούς στα παράλια και 12 βαθμούς στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με ελαφριές βροχές λάσπης κατά διαστήματα. Τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ξηρές καταιγίδες. Λόγω πυκνής σκόνης η ορατότητα τοπικά θα είναι μειωμένη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 19 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη και σταγόνες λάσπης. Τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ξηρές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι μειωμένη λόγω πυκνής σκόνης. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Η συνολική βροχόπτωση από σήμερα μέχρι αύριο θα κυμανθεί από 0 έως 2 χιλιοστά στα πεδινά και από 2 έως 5 χιλιοστά στα υψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη θα μας επηρεάσουν χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά. Ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Από το μεσημέρι και μετά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η σκόνη καθαρίζει πολύ γρήγορα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να μας επηρεάσει ψυχρό μέτωπο με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, πιθανόν χωρίς χιονόστρωση.
Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες και ακόμα λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας.
Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να μας επηρεάσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αρχικά με σκόνη και μετά ακολουθούν βροχές και καταιγίδες.
 

2 Comments

  1. Good work, but why don’t you state the actual temperatures in the English version, instead of just mentioning them in relation to the seasonal averages? Who knows what these averages are, except from meteo profesionals anyway?

    1. Hello Dan, are you talking about the three day text forecast? Its a short, mainly general forecast for Cyprus. For the actual detailed forecast with min and max temperatures you have to visit locations. Limassol, Nicosia, Larnaca, Paphos and Troodos.