Νέο κύμα καύσωνα την ερχόμενη βδομάδα

Νέο κύμα καύσωνα την ερχόμενη βδομάδα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή με τη θερμοκρασία να παραμένει ελαφρώς πιο πάνω από την κανονική.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4.
Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, 34 έως 36 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 27 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως μετά τα μεσάνυχτα τοπικά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 1 έως 2 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και Δευτέρα, ο καιρός συνεχίζει αίθριος και θερμός με τα 40άρια να επιστρέφουν στο εσωτερικό.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, αλλά θα είναι αρκετά πιο ήπιο και σύντομο από αυτό που περάσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Στα Locations μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.