Προσεγγίζει χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και καταιγίδες


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ρόδου κινείται αργά ανατολικά. Έχει παρατηρηθεί μια καθυστέρηση όσον αφορά τις βροχές/καταιγίδες για σήμερα το απόγευμα, αλλά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους αρχικά από τα δυτικά τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 13 στα παράλια και στους 3 στη χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές σε αρκετές περιοχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Μεμονωμένη καταιγίδα δεν αποκλείεται και τις πρωινές ώρες. Οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση, με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και στα νότια-νοτιοανατολικά το απόγευμα ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 21 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 21 έως 22 στα νότια και δυτικά παράλια και 9 στη χιονίστρα.

Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νότια- νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση, με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Την Κυριακή και Δευτέρα ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος αρχικά, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Μεμονωμένη βροχή δεν αποκλείεται και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.