Πρώτα ζέστη, πυκνή σκόνη και λασπόνερα, μετά βροχές καταιγίδες και κρύο!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο που δίνει έντονα και τοπικά ακραία φαινόμενα σε Ιταλία, Ελλάδα και στις μεταξύ τους χώρες αλλά και σε νοτιοδυτικά τμήματα της Τουρκίας, κινείται πολύ αργά ανατολικά προς την περιοχή μας. Αυτό το χαμηλό σύστημα  θα επεκταθεί μέχρι τη Βόρειο Αφρική, όπου θα ευνοήσει τη μεταφορά πυκνής σκόνης και θερμών αέριων μαζών προς την Ανατολική Μεσόγειο πριν επηρεάσει και εμάς με βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά στα οποία θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, ενώ αργότερα θα ενισχυθούν σε 3 έως 4 μποφόρ, με ριπές τοπικά στα νότια παράλια στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και 11 στη χιονίστρα.  Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς δυτικούς ανέμους 1 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν και λίγες σταγόνες λάσπης. Σκόνη θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της, κυρίως στα ψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη και το απόγευμα αναμένεται να είναι πυκνή. Οι θερμοκρασίες σημειώνουν αισθητή άνοδο και δεν αποκλείεται στα νότια και δυτικά τμήματα του νησιού να έχουμε και το πρώτο 30άρι του 2017.

Την Παρασκευή θα μας επηρεάσει ασθενές ψυχρό μέτωπο και θα φέρει ελαφριές λασποβροχές χωρίς να αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες οι οποίες πολύ πιθανό να είναι ξηρές. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει πυκνή σκόνη και μειωμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σαββατοκύριακο o καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή.

Η σκόνη παραμένει σε ψηλά επίπεδα το Σάββατο, αλλά από την Κυριακή αρχίζει να μετακινείται ανατολικά και μέχρι τη Δευτέρα θα έχει καθαρίσει τελείως.