Ψυχρές αέριες μάζες αρχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή

Ψυχρές αέριες μάζες αρχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και πάλι νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της επαρχίας Λεμεσού, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από εκεί θα κινηθούν προς τα νότια παράλια το απόγευμα. Σε καταιγίδα αναμένεται χαλαζόπτωση. Στα ορεινά πάνω από 1300 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση πάνω από 1400 μέτρα. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή του Τροόδους, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή, με σημαντική χιονόστρωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με μικρή μόνο πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας σε περιοχές κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στα νοτιοδυτικά πιθανό να σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές ή και καταιγίδα. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.


Την Τρίτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αύριο, με τη διαφορά ότι η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση, με τα χιόνια να επεκτείνονται μέχρι τα 900-1000 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Την Τετάρτη ο καιρός παραμένει ψυχρός, αλλά οι πιθανότητες για φαινόμενα μειώνονται.

Την Τσικνοπέμπτη ο καιρός παραμένει ψυχρός με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από την Παρασκευή αρχίζουν να υποχωρούν οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες.Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα ακολουθήσει μετά την Παρασκευή, ωστόσο εκ πρώτης δεν φαίνεται να προσεγγίζει κάποιο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας.

Το ύψος των χιονιών στην Χιονίστρα είναι 98 εκατοστά και στην Πλατεία Τροόδους 78 εκατοστά.