Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή

Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 15 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και τοπικά στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά πάνω από τα 600 μέτρα, θα σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Σε περιοχή του εσωτερικού δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο τις αυγινές ώρες. Στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τσικνοπέμπτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως το πρώτο μισό τις ημέρας, στο ανατολικό μισό του νησιού. Τοπικά τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται χιονόνερο η λίγες νιφάδες χιονιού. Τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από 600 μέτρα, θα σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση. Το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται. Στα ανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι. Πτώση θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, ενώ το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Οι ψυχρές αέριες μάζες σταδιακά θα υποχωρούν, αλλά τα βράδια ο καιρός θα παραμένει ψυχρός και στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματίζεται παγετός.

Σήμερα τα φαινόμενα ήταν πολύ πιο ήπια και τοπικά απ’ ότι αναμέναμε. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη συννεφιά που παρατηρήθηκε το πρώτο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα που αναμένονταν ήταν λόγω αστάθειας (βροχές/καταιγίδες αστάθειας) και η ηλιοφάνεια κατά τις θερμές ώρες της ημέρας είναι απαραίτητη για την εκδήλωση τους.