Ψυχρό μέτωπο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Ψυχρό μέτωπο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλό βαρομετρικό συνοδεία ψυχρού μετώπου προσεγγίζουν την περιοχή από τα δυτικά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με πολύ πυκνή σκόνη στα χαμηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας. Σταδιακά θα αρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις, καθώς πλησιάζει το σύστημα κακοκαιρίας όπου από νωρίς το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βόρειο μισό του νησιού. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Σε περιοχή του εσωτερικού δεν αποκλείεται σε ισχυρή καταιγίδα να δημιουργηθούν προβλήματα ή και τοπική πλημμύρα.

Από αργά το απόγευμα θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο, στη διάρκεια του οποίου θα έχουμε πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά με ανατολική κίνηση. Η σκόνη εκτοπίζεται στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα πνέουν από τα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, με ριπές στα νότια παράλια και σε περιοχές καταιγίδων 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 6 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλο το νησί. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση, στη διάρκεια της οποίας από την Πλατεία Τροόδους και άνω αναμένεται ελαφριά έως μέτρια χιονόστρωση. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ανατολικό 1/3 του νησιού και ακόμα λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Πτώση θερμοκρασίας.

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας, με άνοδο της θερμοκρασίας.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αρχικά με σκόνη και ζέστη και στη συνέχεια με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις βροχές μέσω του Ραντάρ σε ώρες U.T.C, καθώς πλησιάζει το ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά.