Πτώση θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Πτώση θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το Omega Block που προαναφέραμε την περασμένη εβδομάδα αλλάζει το καιρικό σκηνικό αυτής της εβδομάδας με τοπικές βροχές-καταιγίδες αλλά και πτώση θερμοκρασίας. Οι βροχές-καταιγίδες θα είναι περιορισμένες κυρίως στα ορεινά, εκτός από την Παρασκευή όπου αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές αλλά και πάλι τοπικού χαρακτήρα.

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά παντού κυρίως αίθριος. Σταδιακά όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στην οροσειρά του Τροόδους όπου υπάρχει 30% πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και 23 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά παντού κυρίως αίθριος. Σταδιακά όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στην οροσειρά του Τροόδους όπου υπάρχει 30% πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα βορειοδυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.

Κυρίως την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, συνεχίζει να υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι εξασθενούν λίγο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή φαίνεται ότι αυξάνεται η πιθανότητα για τοπικές βροχές-καταιγίδες όπου εκτός από τα ορεινά αναμένονται και σε περιοχές του εσωτερικού, βόρεια και ανατολικά. Ξεκάθαρη θα είναι η εικόνα σε 1-2 μέρες. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Το Σάββατο δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές, ενώ από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας.

Στα Locations μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή και τις πιθανότητες βροχόπτωσης που έχει η κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Εικόνες από: https://www.ecmwf.int/