Πυκνή σκόνη και λασπόνερα αύριο και μεθαύριο!!!

Πυκνή σκόνη και λασπόνερα αύριο και μεθαύριο!!!

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το χαμηλό βαρομετρικό που βρισκόταν στην βόρεια Λιβύη έχει κινηθεί ανατολικότερα και βρίσκεται στη βόρεια Αίγυπτο, όπως αναμενόταν. Όπως έχουμε προαναφέρει, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο προς την περιοχή μας θερμών αέριων μαζών και σκόνης. Η σκόνη που μας επηρεάζει τις τελευταίες δύο μέρες προερχόταν από την Σαχάρα, όπου τα επίπεδα έφταναν κατά διαστήματα τα μέτρια σε όλες τις επαρχίες, εκτός από τη Λεμεσό στην οποία χθες βράδυ είχαμε ψηλά επίπεδα σκόνης (166.4mg).Από αύριο θα μας επηρεάσει πιο πυκνή σκόνη από τη Συρία και γενικά τη Μέση Ανατολή, και συνεχίζει μέχρι την Τετάρτη το βράδυ. Μαζί με τη σκόνη, θα παρατηρούνται και αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα δώσουν λίγα λασπόνερα.

 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και πυκνή σκόνη. Η σκόνη ενδέχεται να περιορίζει την ορατότητα. Κατά διαστήματα θα πέφτουν και σταγόνες λάσπης, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4 έως 5 μποφόρ. Στα νότια παράλια αναμένονται ριπές 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό 21 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στην χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη και λασπόνερα, χωρίς να αποκλείονται και ξηρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 έως 5 μποφόρ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι πολύ ψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη συνεχίζει ο κυρίως συννεφιασμένος καιρός με λίγα λασπόνερα και πυκνή σκόνη. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες λόγω σκόνης. Οι άνεμοι συνεχίζουν ανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 έως 5 μποφόρ, με ριπές στα νότια παράλια να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα μας επηρεάσει ένα εξπρές χαμηλό βαρομετρικό συνοδεία ψυχρού μετώπου από τα βορειοδυτικά, το οποίο φαίνεται να φέρνει παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα έχει χιονόστρωση λόγω θερμοκρασίας. Η σκόνη απομακρύνεται πολύ γρήγορα το πρωί της Πέμπτης.

1 Comment

  1. φαίνεται ότι οι κλιματολογικές αλλαγές θα μας κάνουν νησί της σαχάρας