Σχετικά χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο νότια-νοτιοανατολικά (Επαρχεία Λάρνακας-Λεμεσού), όπου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί χαλαζόπτωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια έως υψηλά ποσοστά σκόνης.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά παράλια, δυτικοί της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 βαθμούς στα παράλια και 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μέτρια ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πολύ τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να υπάρχει αραιή σκόνη. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά, το οποίο αναμένεται να παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τοπικού χαρακτήρα.

Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, η οποία πιθανό τη Δευτέρα να επεκταθεί και στα υψηλότερα ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση.

Γενικά όλο αυτό το διάστημα οι βροχές που αναμένονται δεν θα έχουν την ένταση και έκταση, ώστε να αρχίσει και πάλι σημαντική ροή νερού στα φράγματα ή να καλύψουμε καλά ποσοστά βροχόπτωσης για τον μήνα, αλλά για γεωργικούς σκοπούς και κυρίως για τα σιτηρά πιστεύουμε θα είναι ικανοποιητικές.

Αυτή τη στιγμή η Λάρνακα επηρεάζεται από υψηλά ποσοστά σκόνης 186.2 mg, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές από μέτρια κυρίως ποσοστά σκόνης.