Σχετικά χαμηλή πίεση και μέτριο, πιο δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή

Σχετικά χαμηλή πίεση και μέτριο, πιο δροσερό, δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 28 στα νότια και ανατολικά παράλια και 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια, και στους 8 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας, οι οποίες θα φέρουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 34-35 βαθμούς στο εσωτερικό το Σάββατο και στους 37-38 βαθμούς την Κυριακή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, όπου την Κυριακή τα ποσοστά ενδέχεται να είναι υψηλά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά μικρή πτώση αλλά παραμένει αρκετά πιο πάνω της κανονικής για την εποχή.

Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, κατά τις απογευματινές ώρες.