Σκόνη και λασπόνερα επηρεάζουν την Κύπρο το επόμενο διήμερο


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 10 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους 1 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10-12 στα παράλια και 2 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό το οποίο έχει περάσει από τη Λιβύη και θα φέρει σκόνη, αυξημένη συννεφιά και σταγόνες λάσπης, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Σημειώνεται μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Τοπικά, κυρίως στα ορεινά και νότια, πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές λόγω αστάθειας. Η σκόνη αρχίζει να καθαρίζει από τα δυτικά το μεσημέρι.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Σημειώνεται άνοδος θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος, με περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας.

Στοιχεία βροχόπτωσης
Μετά τις χθεσινές βροχές που σημειώθηκαν σε ορεινή και ημιορεινή Λεμεσό, στο Κελλάκι καταμετρήθηκαν 9.7 χιλιοστά, ανεβάζοντας το ποσοστό του μήνα στο 119%. Το Κελλάκι είναι ένα από τα 17 σημεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα οποία γίνεται μέτρηση της συνολικής βροχόπτωσης του νησιού. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν κάτω από το 100%.