Στους 45 βαθμούς έφτασε και σήμερα ο υδράργυρος

Στους 45 βαθμούς έφτασε και σήμερα ο υδράργυρος

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν και σήμερα, όπου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταγράφονται θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό (Λευκωσία).

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών καταγράφηκαν και σε αρκετές άλλες περιοχές, μερικά χιλιόμετρα μέσα από τη θάλασσα.
Στα παράλια η θερμοκρασία κυμαίνεται κυρίως από 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με την υγρασία ο δείκτης δυσφορίας φτάνει τους 40 βαθμούς.

Η πιο ψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από σταθμούς της μετεωρολογικής υπηρεσίας Κύπρου, είναι στο βορειοανατολικό τμήμα του πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 49.9 βαθμούς και λιγότερο από 1 χιλιόμετρο απόσταση σε δεύτερο σταθμό στο κέντρο του πάρκου, έχει καταγραφεί θερμοκρασία 44 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθούν ο Κάμπος με 43.3, Μαθιάτης 42.8, Αλλονούδι με 42.5, Λυσός 42.3, Παρεκκλησιά με 42, Πύργος με 41.9, Ξηλιατός 41.4 και τέλος το Κοιλάνι με 40.4.

Θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σε 1 από τους 6 μετεωρολογικούς σταθμούς που διαθέτει το Kitasweather, συγκεκριμένα 44.9 βαθμοί Κελσίου στον εκθεσιακό χώρο της BMW (Πηλακούτας) στη Λευκωσία.

Στο κέντρο της Λευκωσίας η θερμοκρασία πολύ πιθανόν να ήταν πιο ψηλή, αλλά δεν έχουμε στη διάθεσή μας σταθμό για αξιόπιστες μετρήσεις.

Ακολουθούν εικόνες από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Δώστε σημασία στο Heat Index, πόσο διαφέρει από την πραγματική θερμοκρασία σε σταθμούς που είναι αυξημένα τα ποσοστά υγρασίας.