Στους 42-43 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες

Στους 42-43 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά από έναν ιδιαίτερα δροσερό και βροχερό Ιούνη, ο οποίος κάλυψε το 410% της κανονικής βροχόπτωσης του μήνα και με θερμοκρασίες κάτω της κανονικής, σε συνδυασμό με ενισχυμένους δροσερούς ανέμους, έρχεται μια ιδιαίτερα θερμή εβδομάδα.

Πολύ θερμές αέριες μάζες αρχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή μας και αναμένονται συνθήκες καύσωνα, από αύριο Τρίτη μέχρι το Σάββατο.

 

Οι πιο θερμές μέρες θα είναι από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, όπου αναμένονται θερμοκρασίες έως 42-43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

 

 

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την 10ήμερη πρόγνωση του KitasWeather για την πόλη της Λευκωσίας.

Ο καύσωνας φαίνεται να υποχωρεί από την Κυριακή, ενώ από εβδομάδας αναμένονται πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (36-37 στο εσωτερικό). Την ίδια ώρα τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται, ενώ στα ορεινά κάποιες μέρες ίσως σημειωθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται ηλιόλουστος και θερμός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και 26 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22-24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, συνεχίζει ο ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένονται συνθήκες καύσωνα, αφού ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα υπόλοιπα παράλια και 28 στη Χιονίστρα.

Από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Τετάρτη και αναμένονται θερμοκρασίες έως 42-43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, παραμένοντας, ωστόσο, 40+ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη, ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας, για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Maps: https://www.unisys.com/

2 Comments

  1. Έρικ Κίτα, δεν νομίζω να φτάσει τους 43 στο εσωτερικό. Ασχολούμαι και εγώ χρόνια (ερασιτεχνικά) με την Μετεωρολογία, υπολογίζω να φτάσει στους 41 την Πέμπτη και Παρασκευή στο εσωτερικό και 36 στα νότια παράλια και από το Σάββατο 1-2 βαθμούς κάτω. Αν είσαι σωστός, τότε δυστυχώς τα 43άρια άρχισαν να γίνονται ετήσιο φαινόμενο και δεν είναι καλό αυτό…
    θα δούμε! 🙂

  2. Λευκωσία 40
    Λεμεσός 38
    άρα κοντά.
    δεν υπολόγισα ότι θα ήταν τόσο ψηλή στα παράλια.