Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα η θερμοκρασία

Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα η θερμοκρασία

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας συνεχίζει να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης και τις επόμενες μέρες, ως αποτέλεσμα να επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αλλά και κυρίως αίθριος καιρός. Αντίθετο είναι το αποτέλεσμα για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και θερμοκρασίες κάτω της κανονικής. Για τη δική μας περιοχή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, από κυρίως κανονικές για την εποχή έως κάτω της κανονικής θερμοκρασίες για το επόμενο διάστημα, ενισχυμένους ανέμους κυρίως στα παράλια τις απογευματινές ώρες αλλά και πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά το απόγευμα, όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 29 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 11 στη χιονίστρα.

Αύριο και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο αύριο ενώ το Σαββατοκύριακο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι την Κυριακή ενισχύονται.

Την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση, ενώ κάποιες μέρες θα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι συνεχίζουν ενισχυμένοι στα παράλια τις απογευματινές ώρες.

Στα Locations μπορείτε να δείτε τις πιθανότητες βροχής (Chance of rain) και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.