The calm before the storm - Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις/χαλαζοστρώσεις το απόγευμα

The calm before the storm - Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις/χαλαζοστρώσεις το απόγευμα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Η διαταραχή εν ονόματι Ζήνωνας (όπως ονομάστηκε από την ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου), που επηρεάζει την περιοχή μας από το βράδυ της Τετάρτης, πλησιάζει στο τέλος της. Εξασθενεί το βαρομετρικό χαμηλό αλλά παραμένει η αστάθεια στην περιοχή μέχρι -τουλάχιστον- σήμερα.

Σήμερα αρχικά αναμένονται διαστήματα με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεμονωμένες βροχές, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοκαταιγίδας, αναμένεται να σημειωθεί πυκνή χιονόπτωση με βαριά χιονόστρωση. Επίσης, σε περίπτωση χιονοκαταιγίδας οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να φτάνουν έως και 200 μέτρα πιο κάτω από αυτά που αναφέραμε.

Από το βράδυ ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά, με την πιθανότητα για βροχές να μειώνεται σημαντικά, με μόνο ένα μικρό ενδεχόμενο για μεμονωμένες βροχές κοντά στα βόρεια παράλια, από Ακάμα μέχρι Ριζοκάρπασο.

Τη Δευτέρα αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή νωρίς το απόγευμα. Σε περίπτωση εκδήλωσης βροχής, αυτή θα έχει τάση να κινηθεί νότια και ακολούθως να διαλυθεί.

Την Τρίτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός, ενώ από την Τετάρτη νέος, ισχυρός αντικυκλώνας αναμένεται να εγκατασταθεί στη δυτική Ευρώπη, με τάση να εξελιχθεί σε Omega Block και να ευνοήσει εκ νέου την περιοχή, για να περάσει σταδιακά σε παρατεταμένη περίοδο με βροχές, χιόνια και ίσως αρκετό κρύο. Αυτή η καιρική εξέλιξη θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον Ζήνωνα και το πως συμπεριφέρθηκε, βάσει των προγνώσεων και αναφορών μας, θα το αναλύσουμε μετά το πέρας του και αφού έχουμε όλες τις μετρήσεις μπροστά μας. Περιοχές που ενδεχομένως να μην έχουν επηρεαστεί από αξιόλογες βροχές μέχρι στιγμής, έχουν πολύ καλές πιθανότητες να ευνοηθούν μέχρι αύριο το απόγευμα.

Στο τέλος του δελτίου μπορείτε να δείτε τα χθεσινά βίντεο του Kitasweather, με την καρέκλα και τον κώνο που κάνουν περίπατο στο κέντρο της Λεμεσού και έγιναν viral.

Υπερκαλύφθηκε η βροχόπτωση του μήνα – Οδεύουμε προς εξαιρετική πολυομβρία μετά από μισό αιώνα

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού για σήμερα Κυριακή:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή ελαφριές χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση εκδήλωσης χιονοκαταιγίδας, αναμένεται να σημειωθεί πυκνή χιονόπτωση με βαριά χιονόστρωση. Επίσης, σε περίπτωση χιονοκαταιγίδας, οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να φτάνουν έως και 200 μέτρα πιο κάτω από αυτά που αναφέραμε. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Μετά από 365 ημέρες πλημμύρισε και πάλι η πλατεία του Κάστρου στη Λεμεσό

Posted by Kitasweather on Saturday, 16 February 2019

Ο κώνος πάει να βρει την καρέκλα στο προηγούμενο βίντεο ?

Posted by Kitasweather on Saturday, 16 February 2019

Μετά από 365 ημέρες πλημμύρισε και πάλι η πλατεία του Κάστρου στη Λεμεσό

Posted by Kitasweather on Saturday, 16 February 2019

Περίπατο στο χιονισμένο Τρόοδος με το νέο Nissan Navara

Posted by Kitasweather on Saturday, 16 February 2019

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.1 Comment

  1. Tnxs very much. You help me so much.
    I have minibus and i make tour trip on Troodos and i need full information every Saturday night. So! The your website is help me.