Τη ζέστη διαδέχεται πιο δροσερό ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ψηλή πίεση, θερμές αέριες μάζες και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 με 18 στα παράλια και στους 8 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς στα δυτικά και νότια παράλια, στους 24 έως 26 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά παράλια και στους 18 στη χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Την περιοχή αρχίζει να επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα από τις αυγινές ώρες, το οποίο θα ενισχύεται όσο περνά η ώρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στα ανατολικά. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες και τη σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ένταση των ανέμων στα παράλια θα φθάνει τα 5-6 μποφόρ, με ριπές 7 και 8 μποφόρ. Τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα φθάνει τα 7 μποφόρ, με ριπές μέχρι 8 και 9 μποφόρ. Στα ορεινά οι άνεμοι θα είναι κατά 1 με 2 μποφόρ πιο εξασθενημένοι σε σχέση με τα παράλια, ενώ στο εσωτερικό κατά 2 με 3 μποφόρ πιο εξασθενημένοι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων συστήνουμε όπως ασφαλιστούν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν πιθανό να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ), ή που μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. από μπαλκόνια).

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας.