Τοπικά έντονες καταιγίδες το απόγευμα με συνοδεία χαλαζιού!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν σήμερα την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού αλλά και στα βορειοανατολικά τμήματα (Ριζοκάρπασο), όπου αναμένεται η εκδήλωση αρκετών καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή, κυρίως σε ανατολικά τμήματα της επαρχίας Πάφου και δυτικά τμήματα της επαρχίας Λάρνακας. Ο κύριος όγκος των φαινομένων από την ορεινή/ημιορεινή Λεμεσό θα κινηθεί προς τα νότια/νοτιοανατολικά παράλια, όπου αναμένεται να επηρεαστούν και εκεί τοπικά περιοχές, αλλά από αργά το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται. Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας σε κατοικημένη πεδινή περιοχή, πιθανόν να προκληθούν προβλήματα ή και τοπικές πλημμύρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και στα νότια παραλία νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 20 στα παράλια και 4 στη χιονίστρα.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται 2 περίπου βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή των καρναβαλιών η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σκόνη αλλά και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα βρίσκεται γύρω στους 3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα έχουμε σκόνη αλλά και μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές κατά τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται 3 έως 4 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική.

Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή στον καιρό για την Καθαρά Δευτέρα, το Kitasweather θα σας ενημερώσει εγκαίρως.