Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και αύριο Τετάρτη (Vid)

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και αύριο Τετάρτη (Vid)

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα Τρίτη, διανύσαμε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες ήταν πολύ πιο γενικευμένες και έντονες σε σχέση με τις προηγούμενες 2 ημέρες.

Οι καταιγίδες επηρέασαν μεγάλο όγκο της οροσειράς του Τροόδους αλλά και άλλες περιοχές, πιο τοπικά στο βόρειο-βορειοανατολικό μισό του νησιού. Οι καταιγίδες ήταν κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Το χαλάζι στην περιοχή του Τροόδους ήταν πυκνό και παρατηρήθηκε χαλαζόστρωση.

Στη σελίδα μας στο FACEBOOK μπορείτε να δείτε, αρκετές αναρτήσεις από βίντεο και εικόνες από τα σημερινά φαινόμενα αλλά και εικόνες του ραντάρ. Να σημειώσουμε ότι στις εικόνες του ραντάρ, σημειώνονταν αξιόλογες βροχές μόνο όπου οι χρωματισμοί ήταν κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Στους πιο ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς είτε δεν σημειώθηκε καθόλου βροχή ή μόνο λίγες ψιχάλες.

Οι βροχές σημειώθηκαν μέσα στα πλαίσια του χάρτη που σας παρουσιάσαμε και η κατανομή ήταν σε μεγάλο βαθμό βάση των πιθανοτήτων που υπήρχαν ανά περιοχή.

Αύριο Τετάρτη, αναμένεται παρόμοιο καιρικό με σήμερα με την μόνη διαφορά ότι οι καταιγίδες θα είναι ηπιότερες στο σύνολο τους σε σχέση με σήμερα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Οι καταιγίδες που αναμένονται με βάση τα δεδομένα της ατμόσφαιρας, είναι μονοκύτταρες και πολυκύτταρες. Αυτό το είδος καταιγίδων μπορεί να προκαλέσει ριπαίους ανέμους και χαλάζι μικρότερο των 2 εκατοστών.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις βροχές μέσα από τις εικόνες του ραντάρ εδώ και κάτω από την πρόγνωση της κάθε περιοχής στα Locations.

Συνιστάται προσοχή σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) στις εικόνες του ραντάρ.

Το Rex Block που σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα μας δελτία, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, έχει σχηματιστεί και ο άστατος καιρός με κυρίως τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμη. Οι βροχές και καταιγίδες θα είναι κατά το πλείστον περιορισμένες στα ορεινά/ημιορεινά, καθώς και στο εσωτερικό και στα βόρεια. Προς το τέλος της εβδομάδας και αρχές της επόμενης, πολύ πιθανό να έχουμε πιο γενικευμένες περιόδους με βροχές, επηρεάζοντας κι άλλες περιοχές.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις ως τόσο στα βόρεια παράλια, από Ακάμα μέχρι Ριζοκάρπασο, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Τις αυγινές ώρες μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί στα δυτικά και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στο βόρειο 1/5 του νησιού. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές του βόρειου μισού του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες με κορύφωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Μετά τα μεσάνυχτα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια παράλια, από Ακάμα μέχρι Ριζοκάρπασο, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στο βόρειο 1/5 του νησιού. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές του βόρειου μισού του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες με κορύφωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές με έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή, περαιτέρω πτώση.

Ακολουθούν μερικά από τα σημερινά βίντεο που δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο Facebook.

Καλο Απογευμα Φιλη μου Δετε το Χαλαζι στη Κυπερουντα

Posted by Christina Nikiforou on Tuesday, 9 October 2018

Χαλασμός Κυρίου στην Κακοπετρια!!.

Posted by Pambos Xristodoulides on Tuesday, 9 October 2018

Έντονη καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα (13:00 Τ. Ωρα) στην ευρύτερη περιοχή του Δελίκηπου συνοδεία χαλαζόπτωσης.Συστήνεται προσοχή στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας και Λάρνακας-Λευκωσίας. Λόγω των έντονων βροχών η ορατότητα είναι μειωμένη και παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.Για το αναλυτικό δελτίο καιρού στο σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.kitasweather.com/synechizei-kai-simera-o-astatos-kairos-me-topikes-kataigides-synodeia-chalazioy/

Posted by Kitasweather on Tuesday, 9 October 2018

Posted by Kyriakos Kasiouris on Tuesday, 9 October 2018

Στα κάτασπρα από το χαλάζι η Κυπερούντα. 9/10/2018

Posted by Kitasweather on Tuesday, 9 October 2018

Ισχυρή καταιγίδα συνοδεία χαλαζόπτωσης αυτή την ώρα 17:30 στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος Κακορατζας-Κόρνου.Η ορατότητα είναι μειωμένη και έχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.Δείξτε προσοχή!!!Για το αναλυτικό δελτίο καιρού στο σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.kitasweather.com/synechizei-kai-simera-o-astatos-kairos-me-topikes-kataigides-synodeia-chalazioy/

Posted by Kitasweather on Tuesday, 9 October 2018

Δεν είναι ούτε ο Αμαζόνιος ούτε ο Μισσισιπης Είναι ο Καρκωτης στην όμορφη Κακοπετρια!.

Posted by Pambos Xristodoulides on Tuesday, 9 October 2018

Παρασυρόμενη σκόνη στα Λιβάδια Λάρνακας από το Gust Front της ισχυρής απογευματινής καταιγίδας που επηρέασε τμήματα των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου. Δείτε στα σχόλια σχετική εικόνα του ραντάρ.Για το αναλυτικό δελτίο καιρού στο σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.kitasweather.com/synechizei-kai-simera-o-astatos-kairos-me-topikes-kataigides-synodeia-chalazioy/

Posted by Kitasweather on Tuesday, 9 October 2018

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη, ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας, για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.