Τοπικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζουν το επόμενο 48ωρο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζουν το επόμενο 48ωρο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


 

Ασθενής χαμηλή πίεση και μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στο ανατολικό 1/3 της Κύπρου αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή η καταιγίδα.

Η σκόνη που επηρεάζει την περιοχή μας από Β. Αφρική κινείται ανατολικά και μέχρι απόψε καθαρίζει τελείως. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί 4-5 bft με τις ριπές στα νότια – νοτιανατολικά παράλια, να φτάνουν τα 6 bft και πολύ τοπικά τα 7 bft.

Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 32 στα παράλια και 18 στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές αίθριος, στην περιοχή του Ακάμα όμως αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με την πιθανότητα τοπικών βροχών από Ακάμα έως Ριζοκάρπασο. Αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικό 1/3 του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι ενισχύονται και η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα βρίσκεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σύντομα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ημιορεινά βόρεια-βορειοανατολικά της Λεμεσού και επαρχίας Λάρνακας αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, χωρίς πιθανότητες βροχής. Οι άνεμοι παραμένουν ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι εξασθενούν, με την θερμοκρασία να παραμένει στα επίπεδα τος Παρασκευής.

vroxoptosi